Huvudsida

Hoppa till: navigering, sök

LTF- Ditt verktyg för föreskrifter och väghållarbeslut

Länk till STFS

Välkommen till Wiki-sidan för LTF. Syftet med denna sida är att beskriva de processer och olika operationer som gäller när du jobbar i LTF-systemet.

Under tiden så kan du öppna den aktuella manualen i pdf-format, du hittar den här. Fil:LTF manual.pdf

Vi hoppas också att du som användare snabbt och enkelt skall kunna hitta den information du kan behöva för att kunna sköta din myndighetsutövning på ett smart och effektivt sätt. Wiki-sidan ger oss på Sokigo möjlighet att alltid förse dig med relevant och uppdaterad information.

Dina synpunkter är viktiga för oss. Det kan vara kritik, beröm, synpunkter och/eller önskemål som rör funktionalitet eller annat av värde. Hör gärna av dig till oss på Sokigo så får vi en chans att tillsammans medverka till att LTF fortsätter att utvecklas utifrån era behov.

Kontakta mig gärna på michael.hallgren@sokigo.com

LTF är ett modernt system byggt för att hantera/stödja hela processen med framtagande av lokala trafikföreskrifter. Systemet är designat för att förenkla all hantering av lokala trafikföreskrifter för kommuner och andra myndigheter samt för att underlätta hantering vid informationsutbyte med andra intressenter inom området.

OBS!! Transportstyrelsen erbjuder olika former av legitimering vid inloggning till RDT. De former som stöds av Sokigos LTF-system redovisas i avsnitt 8 på sidan Överföring till RDT nedan.

Välj område nedan för mer detaljerad hjälpmeny

Välj område nedan för mer detaljerad hjälpmeny
Inledning Här hittar du en inledande beskrivning av LTF-systemet.
Vanligt förekommande begrepp Här hittar du information om vanligt förekommande begrepp.
Applikationens olika delar Här hittar du information om systemets olika delar.
Legitimering i RDT Här hittar du information om hur du kan genomföra olika inställningar av legitimeringsformer för respektive användare i RDT.
Redigering av brukarmallar Här hittar du information om brukarmallar och hur du själv kan skapa egna anpassade mallar.
Hantering av aktiviteter Här hittar du information om de olika aktiviteter som systemet kan hantera i processen framtill det att en föreskrift blir godkänd.
Hantering av förändringar i vägnätet (prenumerationer) Här hittar du instruktioner om hur du enkelt kan söka fram och se vilka förändringar som sker på själva vägnätet.
Kartfunktion Här hittar du information om de olika funktionerna och verktygen i kartan.
Rapporter/utskrifter Här hittar du information om rapporter och utskrifter.
Behörigheter i LTF Här hittar du information om de olika behörigheter (funktioner) som finns att tillgå i LV och LTF. Dessa funktioner gör att en specifik användares rättigheter till information kan begränsas om så önskas.
Underhåll av stödregister Här hittar du information om hur du underhåller stödregistret.
Överföring till RDT Här hittar du information om hur du gör för att föra över dina godkända föreskrifter till STFS.
Typfall vid registrering av LTF Här hittar du information om olika typfall som du kan ställas inför när det gäller föreskrifter och hur du löser dem.
Tangentkombinationer i LTF Här hittar du information om olika användbara tangentkombinationer.
Registrering av LTF - kvar vid ersätt/basera på Här hittar du beskrivning över felsökningsfunktionen.
Referensgruppen LTF Här hittar du information och kontaktuppgifter till deltagarna i referensgruppen.
Senaste ändringar Här hittar du de senaste ändringarna som är genomförda i LTF. Du kan även se vilka nyttor ändringarna medför för dig som användare.
Support/kundservice I behov av hjälp? Är det något du funderar över så får du snabbast hjälp genom att vända dig direkt till vår kundservice. Här hittar du information om hur du kommer i kontakt med dem.
FAQ Här hittar du en länk till vår FAQ. Här kan du hitta svar på de vanligaste frågorna från vår support samt en del tips och trix som kan vara användbara.
Webinarer Här hittar du en länk till våra filmer från genomförda webinarer. Har du missat något av våra webbinarer så hittar du dem här.