Rapporter/utskrifter

Tillbaka till startsidan

Rapporter/Utskrifter

Med hjälp av LTF kan rapporter i form av PDF-dokument genereras. Önskas rapporterna i pappersformat, välj att skriva ut det aktuella PDF-dokumentet. Flera rapporter kan också genereras i RTF-format. RTF kan öppnas i något ordbehandlingsprogram vilket öppnar möjligheten att vidarebearbeta utskriften om man vill ändra layout, tillföra mer information etc. En rad olika rapporter finns att välja på.

Skriv ut föreskrift

Föreskrifter kan skrivas ut från sökträdet eller via knappen för utskrift 9.1.1.PNG inifrån en öppen LTF. Från sökträdet väljer man att högerklicka på sökträdet så får man också utskriftsmöjligheter.

För att skriva ut en ensam föreskrift via sökträdet högerklickar man på den föreskrift man vill skriva ut och väljer kommandot ”Skriv ut”. Vill man skriva ut alla föreskrifter i sökträdet väljer man alternativet ”Skriv ut alla” som ligger längst ned.

Vill man skriva ut exakt den PDF/A som levereras till RDT väljer man knappen ”Visa PDF” 9.1.2.PNG som finns både som alternativ i sökträdet och i menyn för en öppnad LTF.

Skriv ut statistikrapporter

Rapporter för statistik saknas i programmet men det finns en funktion för att redovisa sökträdets innehåll i en Excelfil som i sin tur kan användas för urval, antalsberäkning och sortering på olika begrepp. Efter en normal sökning kan man högerklicka i trädet och välja ”Skriv ut alla” där alternativet ”Föreskriftsstatistik” eller ”Statistik i Excel” finns med. Format skall här vara Excel.

Möjlighet finns också att direkt från sökfönstret välja ”Rapport” vilket gör att sökresultatet inte presenteras i sökträdet utan rapporten startar direkt.

Det betyder i sin tur att antals-uppgifterna kan bli olika eftersom sökträdet undertrycker visning av upphörandeföreskrifter och en del andra föreskrifter.

Nackdelen med detta förfarande är att sökresultatet inte ligger kvar i sökträdet utan bara visas i rapporten.

Skapa/underhålla dokumentmallar

Med LTF medföljer ett antal färdiga rapportmallar, vilka kan kopplas till funktionaliteten i programmet. Det går också att utveckla egna rapportmallar, men detta kräver förkunskaper inom området.

Sokigo rekommenderar att skapande av nya, och underhåll av befintliga mallar görs med utvecklingsverktyget Crystal Reports. .

För att koppla en egenutvecklad eller av Sokigo utvecklad rapportmall till LTF, väljs ”Data” och sedan ”Rapportmallar” bland menyalternativen längst upp i programfönstret. Där ges möjlighet att välja vilken typ av rapportmall som skall läggas till; ”Föreskriftsmall”, ”Aktivitetsmall”, ”Statistikrapportmall” eller ”Externa föreskrift”.

Ett fönster visas och möjlighet ges att lägga till, ändra eller ta bort rapportmallar. Där fylls namnet i på den rapport som önskas kopplad till programmet (se figur nedan). En förutsättning är att rapportfilen med filändelsen rpt är lagrad i den katalog som är avsedd för rapportmallar.