Skillnad mellan versioner av "Redigering av brukarmallar"

Från LTF
Hoppa till: navigering, sök
(Skapade sidan med '<font size = 4> Tillbaka till startsidan ---- '''Brukarmallar''' HÄR KANSKE JAG SKALL DEFINIIERA VAD EN GRUNDMALL RESPEKTIVE EN BRUKAR MALL ÄR??? LTF-systeme...')
 
Rad 6: Rad 6:
  
 
LTF-systemet levereras med ett antal färdiga grundmallar. Dessa kan inte ändras. Nya grundmallar kan skickas i form av XML-filer från Sokigo och mallarna kan sedan importeras till programmet. ÄR DET HÄR AKTUELLT?
 
LTF-systemet levereras med ett antal färdiga grundmallar. Dessa kan inte ändras. Nya grundmallar kan skickas i form av XML-filer från Sokigo och mallarna kan sedan importeras till programmet. ÄR DET HÄR AKTUELLT?
Möjlighet finns också att exportera mallar och skicka till någon annan användare av programmet. VARFÖR SKULLE JAG VILJA GÖRA DET? Kommandon för export och import ligger under ''”Arkiv”.''  
+
Möjlighet finns också att exportera mallar och skicka till någon annan användare av programmet. VARFÖR SKULLE JAG VILJA GÖRA DET? Kommandon för export och import hittar du under ''”Arkiv”.''  
 
Redigering av brukarmallar kan göras via den inbyggda brukarmalleditorn.  
 
Redigering av brukarmallar kan göras via den inbyggda brukarmalleditorn.  
  

Versionen från 14 augusti 2019 kl. 13.05

Tillbaka till startsidan


Brukarmallar

HÄR KANSKE JAG SKALL DEFINIIERA VAD EN GRUNDMALL RESPEKTIVE EN BRUKAR MALL ÄR???

LTF-systemet levereras med ett antal färdiga grundmallar. Dessa kan inte ändras. Nya grundmallar kan skickas i form av XML-filer från Sokigo och mallarna kan sedan importeras till programmet. ÄR DET HÄR AKTUELLT? Möjlighet finns också att exportera mallar och skicka till någon annan användare av programmet. VARFÖR SKULLE JAG VILJA GÖRA DET? Kommandon för export och import hittar du under ”Arkiv”. Redigering av brukarmallar kan göras via den inbyggda brukarmalleditorn.

INFOGA BILD

Man kan tillverka nya brukarmallar utifrån grundmall eller brukarmall. Man kan ändra befintliga brukarmallar. Ändringar av befintliga mallar från Sokigo har sina risker. Vid en ny version kommer uppdaterade mallar med samma namn att ersätta befintliga mallar.

Bättre då att egentillverkade och ändrade mallar får namn som tydliggör vem som äger mallen. Själva mallnmumret skulle kunna anges så att kommunnamnet ingår så man ser varifrån mallen härstammar. Ex.vis så skulle en av Karlstad modifierade mallar om parkering som heter ”C39-1” i original kunna få namnet ”C39-1 KA”. På så vis så kommer den egentillverkade mallen att finnas kvar efter det att de av Sokigo tillverkade mallarna importerats. OBS!!! Om kommunen själv skapar egna mallar så är det kommunens eget ansvar att se till att man genomför de eventuella anpassningar som behövs vid en ny version.

För att registrera en ny brukarmall väljs ”Arkiv” bland menyvalen och sedan ”Brukarmall”. Alternativt tryck på knappen ”Skapa/Redigera brukarmall” precis som figuren nedan illustrerar.

INFOGA BILD

Välj trafikregeltyp och välj sedan brukarmall att ändra eller välj grundmall eller brukarmall att utgå från (”Basera på”) för att tillverka en ny brukarmall. Grundmall kan inte ändras. Ett formulär visas där registrering eller redigering av brukarmallar kan göras. I det formuläret kan väljas mellan att basera ny mall på en befintlig brukar- eller grundmall, redigera en mall (endast brukarmallar) och ta bort befintliga mallar. Börja med att spara mallen genom att klicka på "Spara-knappen".

INFOGA BILD

Namn och mallnummer bör sättas så att man ser om mallen är kommunens egen eller ingår bland Sokigos standardmallar.

Förhandsgranska

Under arbetets gång kan det vara svårt att se slutresultatet eftersom det är rätt många fraser som visas. Använd knappen förhandsgranska INFOGA BILD så visas mallen så nära det riktiga användningsläget som möjligt.

Flervalsalternativfält. Fungerar på samma sätt som alternativfält, men mer än ett alternativ kan markeras. Detta gäller t.ex. riktningar.


Urvalsfält. Kan innehålla två eller flera ömsesidigt uteslutande uttryck.


Specialfält. Dessa fält har ett eget dialogfönster som öppnas för inmatning. Exempelvis tidsangivelser: ”Vardagar 6 – 18” och liknande mer komplexa angivelser som kan innehålla flera olika alternativ. Specialfält kan ha defaultvärden. FINNS DET NÅGON SÅDAN BILD?

Lägesfält. Fig 5.spec.PNG INFOGA YTTERLIGARE BILD! Kan innehålla fritext som kan redigeras men får dessutom namn från angivna gator och/områden. %1 i ovanstående exempel kommer att ersättas av gatunamn. Texten i övrigt kan fritt redigeras.

Ej påverkbara fält. Exempel är ”<beteckning>” och ”<LTF-typ>” som hanteras av programmet. Beteckning är den nummerserie som ger varje LTF ett unikt ID.

På skärmbildens högra sida (se figur nedan) BILD SAKNAS!!!!! anges längst upp mallens namn och nummer, sedan vilka skyltar som skall vara tillgängliga för mallen och längst till höger sätts vilka skyltar som skall finnas med i standardinställningen för mallen.

Skyltar